Caldera de Bandama

Caldera de Bandama is een enorme krater in het noord-oostelijk deel van het eiland die is ontstaan door een vulkaanuitbarsting van de Bandama-vulkaan. De krater heeft een bijzonder fijne structuur en is ongeveer duizend jaar oud. Met een diameter van bijna een kilometer en een diepte van tweehonderd meter is het één van de grootste kraters in deze soort ter wereld.

Een wandeling naar de bodem van de krater maakt u onder begeleiding van een gids. Op de bodem staat een kleine boerderij en wat overblijfselen van vroegere huizen. De tocht naar beneden duurt ongeveer twintig minuten. De weg terug is echter zwaar. Een wandeling rond de kraterrand is minder intensief en neemt ongeveer anderhalf uur in beslag.

Hoogste punt

Op 576 meter bevindt zich Pico de Bandama, het hoogste punt van de vulkaan. Vanaf hier werpt u een duizelingwekkende blik in de diepe krater en geniet u van een schitterend uitzicht op Las Palmas.

Hollandse naam

De naam ‘Bandama’ is afgeleid van Van Damme. Deze Hollandse wijnkoopman is in de 16e eeuw op het bijzondere idee gekomen diep in de krater een wijngaard te beginnen. Restanten van een oude wijnperserij herinneren tot op de dag van vandaag aan dit initiatief.

Foto’s van Caldera de Bandama

Ligging