Vliegreis en tijd

De vliegreis van Amsterdam (Schiphol) naar Gran Canaria duurt ruim vier uur. Het is op Gran Canaria het hele jaar door één uur vroeger dan in Nederland en België.

Reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De reistijd naar Gran Canaria bedraagt ruim vier uur. Het hele jaar door vliegen chartermaatschappijen van Europese vliegvelden naar Gran Canaria Airport.

Vliegveld

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Gran Canaria heeft één vliegveld, Aeropuerto de Gran Canaria in Telde, 18 km ten zuiden van Las Palmas. Het vliegveld ligt op ongeveer 30 km van de grote badplaatsen aan de zuidkust. Jaarlijks verwerkt de luchthaven ongeveer 10 miljoen reizigers. In de aankomsthal vindt u de balies van verschillende autoverhuurders.

Vluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Nederland vliegen onder andere Transavia en TUIfly rechtstreeks naar Gran Canaria. Tickets zijn online te boeken.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het is op Gran Canaria het hele jaar door één uur vroeger dan in Nederland en België.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor uw reis naar Gran Canaria heeft u een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID) nodig. Net als in Nederland geldt op het eiland een identificatieplicht. U moet zich op verzoek van bevoegd gezag altijd kunnen legitimeren. Op Gran Canaria is geen Nederlands consulaat. Wanneer u een reisdocument kwijtraakt kunt u terecht bij het Nederlands en Belgisch consulaat in Tenerife, tel: 0034 922.241.193. Wilt u langer blijven dan 3 maanden dan dient u te beschikken over een Residency Permit Deze kunt u aanvragen bij de Spaanse ambassade in Den Haag of bij het consulaat in Tenerife.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op een economy class vlucht naar Gran Canaria mag in het algemeen per persoon (ouder dan twee jaar) maximaal één koffer van 20 kilo meegenomen worden. Verder is één stuk handbagage toegestaan, dat niet groter mag zijn dan 40x30x12 cm³. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben andere voorwaarden dus check dit vooraf. In verband met de veiligheidmaatregelen gelden voor de bagage strenge regels. In de handbagage mag u bijvoorbeeld geen (zak)messen of meer dan een bepaalde hoeveelheid vloeistoffen (shampoo e.d.) meenemen.

Op de sites van Rotterdam-Airport en Schiphol Amsterdam worden de actuele voorschriften duidelijk opgesomd. Deze voorschriften zijn voor alle luchthavens hetzelfde. In de wintermaanden kan het op Gran Canaria best fris zijn. Dit geldt zomers ook voor de hoger gelegen delen. Neem naast zonnebrandmiddel en stevige wandelschoenen dus wat warme kleding mee.