Vakantiehuis of Villa op Gran Canaria

Als u op Gran Canaria het gevoel wilt hebben in uw eigen tweede huis te verblijven, dan kunt u kiezen voor een vakantiehuis of villa. Zij beschikken vaak over een tuin en een zwembad, en bieden u, ook als groep, rust, ruimte, privacy en vaak ook comfort. Overweegt u vooral de combinatie met een huurauto.

Wat is het voordeel van het (zelf) boeken van een vakantiehuis of villa op Gran Canaria?

Het voordeel van een villa of vakantiehuis ten opzichte van een appartement of hotel zit hem vooral in de hoeveelheid rust, ruimte, privacy en comfort. U zult over het algemeen grotere kamers aantreffen en zeker de villa’s zijn vaak luxueuzer ingericht. Bovendien kunt u daarbij meestal genieten van een eigen tuin. Gemeenschappelijke voorzieningen ontbreken in de regel, hetgeen bijdraagt aan een gevoel van zelfstandigheid. Het is alsof u in alle vrijheid als het ware in uw eigen tweede huis verblijft. Mede daarom zijn dergelijke accommodaties ook zeer geschikt als onderkomen voor een langer verblijf op Gran Canaria. U zult zich niet in een vakantiekolonie wanen. U zult merken dat de prijzen wat hoger liggen dan wanneer u een pakketreis boekt, waarbij accommodatie en vlucht gecombineerd zijn.

Is het mogelijk om een vakantiehuis of villa met privézwembad te boeken?

Ook waterratten kunnen aan hun trekken komen in een villa of vakantiehuis. Verschillende aanbieders tonen accommodaties met een privézwembad. Niet alleen hoeft u dan nauwelijks een stap te verzetten om van het verkoelende water te genieten, u heeft bovendien geen last van het ‘handdoekje leggen’.

Hoe regelt u de vlucht naar Gran Canaria?

Een ticketvergelijkingswebsite biedt een goede mogelijkheid aan reizigers die zelfstandig hun accommodatie en vlucht boeken. U treft hier naast de prijzen ook vertrektijden en maatschappijen aan. Als u weet met welke maatschappij u wilt vliegen, kunt u er ook voor kiezen daar uw ticket te kopen. Onder andere Transavia en TUIfly voeren vanuit Nederland directe vluchten uit naar Gran Canaria.

Wat heeft u naast een vakantiehuis en vlucht nog meer nodig?

Voor een verblijf op Gran Canaria van minder dan 90 dagen volstaat een geldig paspoort of Europese identiteitskaart. Voor een langere periode heeft u een Spaans sofinummer en een Residency Permit nodig. Deze kunt u tijdens de eerste maanden van uw verblijf bij het consulaat op Tenerife een aanvragen, maar het is ook mogelijk dat vooraf thuis te regelen via de Spaanse ambassade in Den Haag, Amsterdam of Brussel. Uiteraard moet uw reisverzekering de gehele periode van kracht zijn. Bovendien moet hij, zeker met betrekking tot ziektekosten toereikend zijn. Checkt u dit vooraf door ook naar de combinatie met uw ziektekostenverzekering te kijken. De vergoedingsregels voor ziektekosten die in het buitenland zijn gemaakt zijn sinds 2014 namelijk flink gewijzigd. Uw kofferinhoud is natuurlijk afhankelijk van het soort vakantie en het te verwachten weer. Of u behoefte heeft aan een huurauto hangt vooral af van de locatie van uw accommodatie. Zeker bij afgelegen plekken en gebrek aan gemeenschappelijke voorzieningen, kunt u daarvan veel baat hebben. Het beste is om al in Nederland een vergelijking van de prijzen en voorwaarden van de diverse (grote) aanbieders te maken.

Andere vakantiemogelijkheden

Foto’s van Vakantiehuizen & Villa's

Onze aanbevelingen voor vakantiehuizen en villa's op Gran Canaria

Vakantiehuizen op Gran Canaria 10+ vakantiehuizen Bekijk aanbod

Bekijk vakantiehuizen die u in combinatie met vlucht kunt boeken