Las Palmas

Op de noordoostpunt van Gran Canaria ligt de hoofdstad Las Palmas. Het is een havenstad die aan drie kanten omgeven wordt door de Atlantische oceaan en aan één zijde door bergen.

Las Palmas heeft de haven Puerto de la Luz, groene parken, koloniale gebouwen, theaters, musea, terrassen, grote winkelcentra en twee stranden. De stad staat bekend om de heersende verkeerschaos en het bruisende nachtleven. Voor velen is dit de meest dynamische stad van het eiland. Las Palmas heeft geen echt stadscentrum maar de zuidelijke wijken Vegueta en Triana gelden als het historische hart van de stad.

Vegueta

Vooral vanwege de historisch bijzondere architectuur is de wijk Vegueta 1990 toegevoegd aan de lijst van werelderfgoederen van UNESCO. Dit is namelijk de plek waar de eerste Spanjaarden hun woningen bouwden. Centraal in Vegueta ligt het rechthoekige Plaza Santa Ana waar, tussen enkele indrukwekkende renaissancegebouwen, de Santa Ana-kathedraal het meest in het oog springt.

Musea

In het Columbusmuseum (Museo Casa de Colón), achter de Santa Ana-kathedraal wordt de grote rol van Las Palmas in de geschiedenis duidelijk. Aangenomen wordt dat Columbus, voorafgaand aan zijn ontdekkingstochten naar Amerika, in de wijk Vegueta heeft gelogeerd.

Het Museum Canario, dat sinds 1879 bestaat, is ook in de wijk Vegueta gevestigd. Hier zijn indrukwekkende collecties te zien van pre-Spaanse objecten. Naast sieraden, beelden en gereedschappen zijn zelfs mummies en schedels van de oorspronkelijke eilandbewoners te bezichtigen.

Triana

Triana is naast Vegueta, de andere belangrijke historische wijk van Las Palmas. De wijk heeft een mix van oude en nieuwe architectuur. De Calle Mayor de Triana, een gezellige autovrije winkelstraat, die door de wijk loopt is vanwege de fraaie panden uit de afgelopen vier eeuwen uitgeroepen tot Nationaal Monument.

Stedelijke stranden

Las Palmas heeft twee stranden. Playa de las Canteras is het grote stadsstrand van Las Palmas. Het ligt aan de westkant en heeft een promenade met restaurants, terrassen en winkels. Aan de oostkant van de stad ligt het kleinere Playa de las Alcaravaneras. Behalve toiletten en een speeltuin zijn hier geen voorzieningen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Gran Canaria:

Foto’s van Las Palmas

Populaire accommodaties in Las Palmas

Cristina by Tigotan 7.5
5 aanbieders
vanaf €602
Bull Reina Isabel & Spa 8.8
6 aanbieders
vanaf €634
Santa Catalina by Royal Hideaway 8.1
3 aanbieders
vanaf €708

Bekijk alle 245 accommodaties op Gran Canaria

Ligging