Puerto de Mogán

Puerto de Mogán is de meest westelijke badplaats aan de zuidkust van Gran Canaria. Het slaperige vissersdorp is uitgegroeid tot een levendige pittoreske plaats. Dankzij de jachthaven, een door het dorp lopende kanaal en over grachten gebouwde huizen heeft het een bijzondere uitstraling en wordt Puerto Mogán ook wel het Venetië van Gran Canaria genoemd.

Puerto de Mogán heeft een kleurrijke jachthaven waar zeil-, en vissersboten aangemeerd liggen. In kleine replica's van oude zeilschepen kan men tegen betaling een boottocht langs de zuidkust van het eiland maken. Met de gele onderzeeër van Submarine Adventure, is een verkenningstocht over de zeebodem van Puerto de Mogán mogelijk. Rondom de haven zijn veel terrassen van waaruit men van een maritiem uitzicht kan genieten.

Zeebodem

Vele duikers en onderwaterfotografen bezoeken Puerto de Mogán vanwege de bijzondere onderwaterwereld met subtropische vissen, scheepswrakken en grotten. Regelmatig worden hier kampioenschappen onderwaterfotografie gehouden.

Venetië

Achter de jachthaven van Puerto de Mogán ligt de wijk Klein Venetië. De Spaanse ontwerper Raphael Neville (1926-2002) heeft deze architectuur bedacht. Neville werkte vanuit de gedachte dat bebouwing in harmonie met zijn omgeving moet zijn en daardoor bijvoorbeeld niet boven de palmen mag uitsteken. De wijk heeft hierdoor een schilderachtige uitstraling met smalle grachten, kleine bruggen en veel bloemen. De wijk dankt daaraan de naam Klein Venetië.

Strand en terrassen

Het kunstmatig aangelegde strand van Puerto de Mogán ligt naast de haven aan een kleine baai. Ten opzichte van omliggende badplaatsen is het strand van Puerto de Mogán veel rustiger. Achter het strand en rondom de haven zijn terrassen, winkels en restaurants te vinden. Puerto de Mogán heeft geen noemenswaardig nachtleven, maar vanaf de terrassen klinkt 's avonds overal muziek.

Markt

Iedere vrijdagmorgen is de druk bezochte grote markt rondom de haven van Puerto de Mogán. De markt is een geschikte plek om lokale souvenirs, zoals houtsnijwerk en geborduurde tafellakens aan te schaffen.

Accommodaties

Achter de boulevard ligt het ‘nieuwere gedeelte’ van Puerto de Mogán met moderne appartementencomplexen en accommodaties. Hier is gebruik gemaakt van diverse kleuren en verschillende bouwstijlen maar van extreme hoogbouw, zoals die in de nabijgelegen badplaatsen, is geen sprake.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op Gran Canaria:

Foto’s van Puerto de Mogán

Ligging