Maspalomas

Maspalomas is een bekende badplaats aan de zuidkust van Gran Canaria. Het vormt samen met Playa del Inglés en San Agustín de Costa Canaria, het toeristische hart van het eiland.

Eigen karakter

De plaatsen aan de Costa Canaria lopen vloeiend in elkaar over. Toch hebben ze ieder een eigen karakter. Maspalomas heeft veel laagbouw en de chicste accommodaties en winkels. Het is relatief rustig en meer gericht op gezinnen.

Verschillende wijken

Maspalomas is verdeeld in een aantal wijken. Melanoras heeft de meest luxueuze villa’s en hotels. In Campo Internacionál zijn onder meer een 18-holes golfbaan en twee pretparken. Sonnenland is de wijk met zowel kleine als grote hotels en privéwoningen.

Duinen van Maspalomas

Achter het witte strand van Maspalomas ligt een klein maar fijn natuurreservaat. Een palmbomenbos (El Palmeral) markeert het begin van dit gebied. In La Charca, een binnenwater dat hier tegenaan ligt, overwinteren verschillende soorten watervogels. Hier begint ook het duingebied waar deze vakantieplaats zo bekend om is: Dunas de Maspalomas.

Strand, winkelen en uitgaan

Het strand van Maspalomas wordt in oostelijke richting duinachtiger. In de Punta de Maspalomas komt het samen met het strand van Playa del Inglés. Langs de boulevard die tot aan het strand loopt zijn eetgelegenheden, bars en discotheken ruimschoots aanwezig. Naast het standaard aanbod winkels heeft Maspalomas een groot cirkelvormig winkelcentrum: Faro II.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Gran Canaria:

Foto’s van Maspalomas

Populaire accommodaties in Maspalomas

Lopesan Baobab Resort 9
5 aanbieders
vanaf €425
Dunas Mirador Maspalomas 7.3
8 aanbieders
vanaf €420
Seaside Palm Beach 9
9 aanbieders
vanaf €833

Bekijk alle 45 accommodaties in Maspalomas

Ligging