Playa del Inglés

Aan de zuidkust van Gran Canaria, op ongeveer 30 km van het vliegveld, ligt Playa del Inglés. Deze badplaats dankt haar bekendheid aan de brede stranden en de vele uitgaansgelegenheden.

Samen met Maspalomas en San Agustín is Playa del Inglés hét toeristencentrum van Gran Canaria, ook wel Costa Canaria genoemd. Playa del Inglés bestaat voornamelijk uit moderne hoge en middelhoge complexen en is sinds de jaren ‘60 en ‘70 volledig op toerisme gericht.

Jong publiek

De bezoekers van Playa del Inglés komen uit alle hoeken van West-Europa. Het is echter vooral het jongere publiek dat specifiek voor dit toeristenoord kiest. De jonge vakantieganger die op zoek is naar zon, zee, strand en een bruisend uitgaansleven wordt in Playa del Inglés op zijn wenken bediend.

Strand

De kust van Playa del Inglés heeft een 3 kilometer lang zandstrand dat geleidelijk in zee afloopt. Gedurende het hoogseizoen is het strand vrijwel altijd drukbezet. Achter het strand ligt het natuurreservaat Las Dunas de Maspalomas. Dit beschermende duingebied vormt de natuurlijke afscheiding tussen de plaatsen Playa del Inglés en Maspalomas. Achter het strand loopt de promenade, Paseo Costa Canaria, met veel winkels en diverse eetgelegenheden.

Eetgelegenheden

Playa del Inglés biedt de bezoeker een scala aan voornamelijk internationale bars en restaurants. De Spaans-, Franse-, Italiaanse-, zelfs de Nederlandse keuken worden hier geserveerd. De eetgelegenheden liggen verspreid door het hele centrum.

Uitgaan en winkelen

In Playa del Inglés zijn veel bars, cafés en discotheken waar het feesten tot in de vroege uren doorgaat. Playa del Inglés telt meer dan 10 winkelcentra met een grote diversiteit aan winkels: van eenvoudig tot zeer luxe. Een aantal winkelcentra zoals Yumbo, Kashba, Gran Chapparral en Cita, combineert winkelen en uitgaan. Iedere woensdag- en zaterdagmorgen is er markt in de Spaanse wijk San Fernando.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Gran Canaria:

Foto’s van Playa del Inglés

Populaire accommodaties in Playa del Inglés

Sol Barbacan Residence 8.9
6 aanbieders
vanaf €582
Jardin Del Sol 8.1
5 aanbieders
vanaf €397
Las Brisas 7.5
3 aanbieders
vanaf €551

Bekijk alle 129 accommodaties in Playa del Inglés

Ligging