San Agustín

San Agustín is de minst bekende badplaats aan de zuidkust van Gran Canaria. Met de omliggende badplaatsen Maspalomas en Playa del Inglés vormt San Agustín de Costa Canaria. San Agustín heeft geen bruisend nachtleven, maar is een mondain vakantieoord in een groene, subtropische omgeving.

De stranden van San Agustín zijn rustiger dan die van de andere badplaatsen in de buurt. Aan de verder grillige rotskust liggen drie stranden:

  • Playa del Aguila, ligt aan de noordkant een heeft kiezelstrand van ongeveer 700 meter lang en 30 meter breed. Nog iets noordelijker is de Avenuda de Wind Surfing die langs een strandstrook loopt waar (gevorderde) surfers hun hart kunnen ophalen.
  • Playa de San Agustín, dat ongeveer 600 meter lang en 40 meter breed is. Het fijne lavazand is donker van kleur en een rots verdeelt het strand in een kleine en een grote baai.
  • Playa de las Burras, een smal strand dat populair is bij windsurfers en verder naar het zuiden overgaat in Playa del Inglés.

Langs de stranden loopt een met palmbomen omzoomde wandelpromenade naar Playa del Inglés. Aan de promenade liggen winkels, eetgelegenheden en een groot winkelcentrum.

Uitgaansgelegenheden

San Agustín heeft veel restaurants, terrassen en bars, waar het tot laat goed toeven is. Los van een discotheek ontbreekt de uitgebreide nachtelijke uitgaansscène. In San Agustín kunt u een gokje wagen in Casino Gran Canaria, dat is gevestigd in Hotel Melía Tamarindos. Hotel San Agustín Beach Club is een begrip in San Agustín. Het hotel trekt chique publiek en iedere avond kan gedanst worden op live muziek.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Gran Canaria:

Foto’s van San Agustín

Populaire accommodaties in San Agustín

Abora Interclub Atlantic by Lopesan 7.9
11 aanbieders
vanaf €541
Dunas Don Gregory 8.1
9 aanbieders
vanaf €654
Gloria Palace San Agustin 8.7
8 aanbieders
vanaf €588

Bekijk alle 12 accommodaties in San Agustín

Ligging