Puerto Rico

Het vroegere vissersdorp Puerto Rico is nu een populaire badplaats aan de zuidwest kant van het eiland. De hotels en appartementcomplexen van Puerto Rico zijn terrasgewijs tegen de bergen aangebouwd.

Omdat alle hotels en appartementen tegen de bergen zijn gebouwd is het dorp minder goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Dit vakantieoord ligt samen met Puerto de Mogán aan de Costa de Mogán dat het meest zonzekere gebied van het eiland is.

Twee havens

Puerto Rico lijkt in niets meer op het vissersdorp van weleer. Puerto Base en Puerto Escala zijn twee grote jachthavens aan weerszijden van het strand. Samen vormen zij een bekend watersportcentrum. Vooral Puerto Escala is een populaire verzamelplaats voor surfers en duikers. In de jachthavens zijn zeekajaks, catamarans en andere vaartuigen te huur. Ook voor het maken van zeiltrips en boottochten is men hier aan het juiste adres.

Strand

Tussen jachthavens van Puerto Rico ligt het halfronde strand, Playa de Puerto Rico aan een beschutte baai. Het heeft een kunstmatig opgehoogd strand met fijn wit zand dat geleidelijk afloopt in zee en daardoor ook geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen.

Veel bezoekers van deze badplaats wijken uit naar het ruim een kilometer verderop gelegen grotere strand, Playa de los Amadores. Dit strand ligt ten westen van Puerto Rico en is eveneens in de vorm van een halfronde baai aangelegd. Met het mooie witte zand, de groenblauwe zee en gezellige restaurantjes aan de boulevard is ook dit strand een populaire trekpleister. In het hoogseizoen pakt de verhouding strandoppervlak en aantal bezoekers ten nadele van de badgasten uit. Men ligt in die tijd dan ook ‘schouder aan schouder’.

Winkelen en uitgaan

In het gebied rond de jachthavens en achter het strand van Puerto Rico bevinden zich drie grote winkel- en uitgaanscentra: Europa Shopping Centre, Pasarela Centrum en Centro Civico met veel winkels, bars en restaurants. Het drukbezochte nachtleven van Puerto Rico speelt zich voornamelijk af in de bars, pubs en clubs die in deze centra te vinden zijn.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op Gran Canaria:

Foto’s van Puerto Rico

Ligging