Evenementen op Gran Canaria

Op Gran Canaria worden veel traditionele Christelijke feesten gevierd zoals Carnaval. Hiernaast worden verspreid over het jaar verschillende muziek- en sportevenementen georganiseerd.

Volksfeesten

Bron: Donate trapa, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Tijdens uw verblijf op Gran Canaria is de kans groot dat ergens op het eiland een Traditioneel Feest wordt gevierd. Naast de gebruikelijke feestdagen van Pasen, Pinksteren en Kerstmis, vieren de katholieke eilandbewoners namelijk ook de herdenkingsdagen van beschermheiligen van hun stad of dorp. Deze fiestas duren vaak meerdere dagen waarbij het openbare leven praktisch stil komt te liggen. Voor bezoekers van het eiland is het bijwonen van zo'n feest een goede gelegenheid om nader kennis te maken met de cultuur en gebruiken van Gran Canaria.

Carnaval

Bron: Pamela Heywood, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Carnaval wordt op Gran Canaria, door de bewoners van het eiland en door toeristen, zeer uitgebreid en uitbundig gevierd. Carnavalsverenigingen en muziekgroepen zijn maanden van te voren bezig met de voorbereiding van dit meerdaagse festijn. Vrijwel overal vinden festiviteiten plaats en zijn er optochten met praalwagens, carnavalskoningin-verkiezingen, straatartiesten, vuurwerk en non-stop feesten.

Festivals

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Gran Canaria biedt het gehele jaar door een gevarieerd aanbod aan Festivals in verschillende genres. De meeste festivals vinden plaats in Las Palmas, Puerto de Mogán en Maspalomas. In januari/februari zijn het Muziekfestival van de Canarische Eilanden en het klassieke Operafestival Alfredo Kraus. Het Heineken Jazzfestival vindt plaats in juli. In oktober/ november wordt het Internationale Filmfestival van Las Palmas georganiseerd. Medio november kunnen liefhebbers van moderne muziek naar het festival WOMAD (World of Music, Arts and Dance).

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sportevenementen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Jaarlijks wordt vanuit Las Palmas het grote zeilevenement Atlantic Rally for Cruisers (ARC) georganiseerd. Meer dan 200 jachten komen dan samen om vanaf Gran Canaria de Atlantische Oceaan over te steken naar het Caribische eiland St. Lucia, een reis van ongeveer 14 tot 21 dagen. In november wordt de halve marathon van Gran Canaria gehouden en in de maand december vindt de Internationale Wielerronde plaats. In maart wordt een internationale mountainbikewedstrijd georganiseerd.