Excursies op Gran Canaria

Ontdek de veelzijdigheid van Gran Canaria tijdens de vele excursies. Een kamelensafari, boottocht, jeepsafari en zelfs een helikoptervlucht zijn mogelijk.

Boottochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dagelijks vertrekken bootexcursies vanuit Las Palmas, Puerto de Mogán en Puerto Rico op zoek naar dolfijnen, walvissen, schildpadden en andere zeedieren al dan niet met gelegenheid te snorkelen of te zwemmen. Ook worden speciale moonlight-, diner-, en minicruises aangeboden. Hiernaast kan met een veerboot de oversteek naar één van de andere Canarische eilanden worden gemaakt. Op Gran Canaria verzorgen drie maatschappijen deze overtochten: Trasmediterranea, Naviera Armas en Fred Olsen.

Jeepsafari

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens een jeepsafari kunt u op een andere manier Gran Canaria ontdekken. Met een 4x4 Open-Top-Jeep gaat u de bergen in en komt op plekken waar gewone auto’s niet kunnen komen. De jeeps rijden in colonne door de ruigere delen en over stoffige wegen naar hooggelegen plaatsen in het binnenland. Schoon blijft u tijdens deze rit niet, maar u ervaart wel de schoonheid van de landschappen van Gran Canaria. De prijs bedraagt rond 35 euro voor volwassenen en 20 euro voor kinderen, waarbij een lunch is inbegrepen.

Dolfijnen en walvissen spotten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit de haven van Puerto Rico vertrekt 3 maal daags The Spirit of the Sea om dolfijnen en walvissen te spotten. Vaak zijn biologen of andere deskundigen aan boord die u veel vertellen over de dolfijnen en de andere dieren die u ziet. Ook vanuit de jachthaven Pasito Blanco kunt u met De Moby Dick II deze tocht maken.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kamelensafari

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij een kamelensafari kunt u het duingebied bij Maspalomas verkennen met een echt woestijngevoel. Vertrek vanuit Playa del Inglés of een van de opstapplaatsen langs de route naar het bergdorp Fatage. Vanaf Playa del Inglés duurt de tocht een halve dag en is inclusief een lunch.

Helikoptervluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met Islas Helicopters kunt u vluchten boven Gran Canaria maken. Er zijn verschillende routes en de deelnemers worden met een busje opgehaald bij het hotel of appartement. Zonder twijfel een unieke manier om het eiland van bovenaf te bekijken.