Ontspanning op Gran Canaria

Op Gran Canaria kunt u een uiterst ontspannen vakantie vieren met wandelingen in natuurparken en volop mogelijkheden tot winkelen en fietsen.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vooral de hoofdstad Las Palmas biedt het winkelend publiek een scala aan mogelijkheden. In de vele winkelstraten en winkelcentra zijn kleding, schoenen, parfum en sierraden in overvloed te koop. Las Palmas heeft twee vestigingen van het warenhuis El Corte Inglés dat vaak met de Nederlandse Bijenkorf wordt vergeleken.

De zuidelijke badplaatsen hebben ieder hun eigen zona commerciale, de winkelcentra. Het aanbod is vrijwel overal hetzelfde: modehuizen, parfumerieën, juweliers, bars en cafés, een bioscoop, gokhal en discotheek. Een groot deel van het uitgaansleven speelt zich in en rond deze centra af. De centra Yumbo, Kashba en Gran Chapparral in Playa del Inglés en Europa Shopping Centre, Centro Civico en Pasarela Centrum in in Puerto Rico zijn hier voorbeelden van. In alle toeristische oorden vindt u souvenirwinkels waar ook lokale streekproducten worden verkocht.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wie zich tijdens een verblijf op Gran Canaria wil laten verwennen, kan terecht in de wellnessoorden van Gloria Palace Amadores Thalasso & Hotels. Deze 4 sterren hotels liggen direct aan zee en bevinden zich in San Agustín en in Amadores. Bij de behandeling ligt de nadruk op de kracht van de zee en de genezende werking van zeewater. U kunt hier terecht voor hydromassage met zeewater, algen-, en beautybehandelingen.

Natuurparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ten zuidwesten van Las Palmas ligt Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo, een park met een op een oppervlakte van meer dan 27 hectare. De botanische tuinen in dit park zijn de grootste van Spanje en in eerste instantie aangelegd voor de conservering van de lokale inheemse flora. Inmiddels groeien hier duizenden verschillende planten- en bloemen van over de gehele wereld en is het de thuishaven van veel vlinders en vogels. De voetpaden lopen geleidelijk omhoog. Op het hoogste punt ligt een restaurant van waaruit de bezoeker een adembenemend uitzicht over het park heeft.

Aan de westkant van Gran Canaria, op enkele kilometers van San Nicolás de Tolentino, ligt het Cactualdea Cactuspark. In het park staan meer dan duizend cactussen.

Het Parque Natural de Tambada bestrijkt een groot gebied in het noordwesten van Gran Canaria. In dit natuurpark rond de Tambadaberg groeien de karakteristieke Canarische dennenbomen en broeden verschillende vogelsoorten. Door de specifieke geur en de stilte in dit gebied waant u zich één met de natuur. De ondergrond kan erg grillig zijn dus goed schoeisel wordt aangeraden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Over sinds de prehistorie bestaande paden wandelend tussen groene heuvels, door diepe ravijnen en langs de steile kusten, ontdekt u de bijzondere schoonheid van Gran Canaria. De wandelpaden zijn uitstekend begaanbaar gemaakt en verboden voor gemotoriseerd verkeer. Bekende wandelgebieden op het eiland zijn de omgeving van de Roque Nublo, de dennenboomwouden van Tamadaba en de Barranco de Guayadeque. Ook in badplaatsen aan de zuidkust is volop wandelgelegenheid.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Gran Canaria is vanwege de minder steile heuvels en het ruige, geaccidenteerde landschap een geliefde bestemming voor zowel fietsers als mountainbikers. Het vrijwel altijd mooie weer en het uitgestrekte, goed onderhouden wegennet, maken fietsen hier nog aantrekkelijker. Op het eiland zijn meerdere fietsverhuurbedrijven. Zelf erop uittrekken kan natuurlijk, maar een georganiseerde fietstocht onder leiding van een gids, is op veel plaatsen mogelijk.