Entertainment op Gran Canaria

Gran Canaria heeft veel entertainment in de vorm van een grote variëteit aan attractieparken, dierentuinen, waterparken en de internationaal befaamde kartbaan.

Dierentuinen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Palmitos Park is de grootste dierentuin op Gran Canaria, gelegen op enkele kilometers van Maspalomas en Playa del Inglés. Het park is opgezet als een subtropische oase met bijzondere bomen, planten en bloemen waaronder een enorme collectie orchideeën. Verder huizen in dit subtropische park meer dan 1500 verschillende vogels zoals papegaaien, kolibries, flamingo’s en andere exoten. Hiernaast zijn apen, krokodillen, tropische vissen en vlinders in grote getalen aanwezig. Sinds 2008 zijn Dolfijnen de nieuwste aanwinst van het park en dagelijks worden met verschillende dieren shows opgevoerd.

Vlakbij Agüimes ligt Parque de los Cocodrilos. Dit dierenpark is klein van opzet en wordt in de volksmond "een uit de hand gelopen" opvangcentrum voor exotische dieren genoemd. Met getrainde krokodillen en papegaaien worden dagelijks vermakelijke shows opgevoerd.

Attractieparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Gran Canaria zijn meerdere attractieparken met elk hun eigen thema. Holiday World is een pretpark in Maspalomas dat op 300 meter afstand van waterpretpark Ocean Atlantic Park ligt. Het is een groot pretpark met veel kermisattracties, restaurants, een sportcentrum, bowlingbaan, minigolfbanen, cafés en discotheken. Het hele gezin kan zich hier vermaken.

In Puerto de Mogán kunt u met de gele onderzeeër van Submarine Adventure de onderwaterwereld verkennen. U zweeft door het heldere water van de Oceaan en het steeds wisselende landschap zorgt voor een magische ervaring.

Met een bezoek aan Sioux City maakt u een reis terug in de tijd. Dit compleet nagebouwd wildwestdorp ligt in het zuiden, vlak bij de kustplaats San Agustín. Hier worden regelmatig filmopnamen gemaakt. Op de filmset worden voor de bezoekers shows en indianengevechten opgevoerd. Iedere vrijdag is er een barbecue met live muziek.

Ten noorden van Playa del Inglés ligt het historisch themapark Mundo Aborigen. Het park is een openluchtmuseum waar een reconstructie van een Guanchen-dorp laat zien hoe het leven van de pre-historische eilandbewoners, de Guanchen, er uitzag. Door de rotsachtige paden is het park minder goed toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen, goed schoeisel wordt aangeraden. Mundo Aborigen ligt in een bijzonder mooie omgeving met uitzicht op de vaak geprezen Barranco de Fataga.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Maspalomas liggen de Waterpretparken Aqualand en Ocean Atlantic Park. Aqualand is het grootste park met een grote diversiteit aan glijbanen die uitkomen in de verschillende zwembaden. In het ‘minipark’ zijn speciale glijbanen voor de kleintjes en daardoor is het park geschikt voor jong en oud. Een bijzondere attractie in Aqualand is een nagemaakt surfstrandje Surfbeach, met echte golven en ruimte om te zonnen. Aqualand biedt de bezoeker de mogelijkheid te zwemmen met zeeleeuwen. De kosten hiervoor zijn niet bij de entreeprijs inbegrepen.

Waterpretpark Ocean Atlantic Park is met een oppervlakte van 2500 vierkante meter een klein, maar gezellig pretpark. Het park heeft meer dan 20 verschillende waterglijbanen en meerdere zwembaden. Als extra attractie heeft Ocean Atlantic Park een golfslagbad waar men kan surfen.

Karten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Enkele kilometers ten oosten van San Agustín ligt de grote kartbaan van Gran Karting Club, die in het seizoen tot 22.00 uur geopend is. Kinderen zijn vanaf 5 jaar welkom op het veilige kindercircuit. Volwassenen en ‘junioren’ hebben ieder een eigen ‘pitch’. Voor de volwassen karter is de baan 1,2 kilometer lang met volop gelegenheid tot het nemen van snelle scherpe bochten en het opvoeren van de snelheid tot 80 km/u.