Sport op Gran Canaria

Sportief heeft Gran Canaria veel te bieden. Van duiken, surfen, zeilen golfen en paardrijden tot mountainbiken en zelfs skydiven.

Watersport en Vissen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Gran Canaria is door de lange kustlijn en overvloed aan stranden zeer geschikt voor het beoefenen van vele watersporten. Het eiland staat bekend als een uitstekende duik- en surfbestemming, maar ook voor snorkelen, bodyboarden, parasailing, jet- en waterskiën is men hier aan het juiste adres.

Gran Canaria is bij uitstek geschikt voor diepzeevissen en zeker ook het big game vissen. Dit kan het hele jaar door, maar met name de maanden juni t/m september zijn topmaanden voor het vangen van de Blauwe Marlijn, de Wahoo en de Dorado's. Voor een grote succeskans kunt u meevaren met één van de boten van Blue Marlin Charters. De bemanning is zeer ervaren, spreekt Nederlands en is groot voorstander van het weer loslaten van alle gevangen blauwe en witte marlijnen en speervissen.

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De onderwaterwereld van Gran Canaria is bijzonder geschikt voor kust-, boot-, rif-, grot-, nacht- en wrakduiken. Het zeewater is schoon en helder en heeft een gemiddelde maandtemperatuur van 17° tot 24°C. In de diverse duikscholen, zoals Let's Go Diving in Maspalomas kunnen zowel beginnende als ervaren duikers terecht.

Surfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Gran Canaria wordt wel het ‘Hawaï van de Atlantische Oceaan’ genoemd. Veel plekken op het eiland zijn uitermate geschikt voor het beoefenen van deze watersport. Favoriete surfplaatsen zijn: Las Canteras, La Caleta en El Frontoín. De kust van Pozo de Izquierdo, is zeer geschikt voor de geoefende surfer die uitdaging zoekt. De golven aan de zuidkust zijn minder hoog en daardoor geschikter voor de beginnende surfer.

Zeilen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een veel beoefende watersport op Gran Canaria is zeilen. In de badplaatsen Las Palmas, Puerto Rico, Pasito Blanco, Arguineguin en Puerto de Mogán worden volop zeilexcursies met of zonder bemanning aangeboden. Zeilliefhebbers kunnen het gehele jaar door zeilboten in alle soorten en maten huren.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de omgeving van Las Palmas en rondom de badplaatsen aan de zuidkust liggen binnen een straal van 50 km, 8 verschillende, zeer goed geoutilleerde golfbanen. Golflessen zijn voor jong, oud, beginner of gevorderde in vele soorten en maten mogelijk. Materiaal als clubs, trolleys en golfkarretjes is te huur. NB: wel vooraf informeren want sommige courses zijn alleen toegankelijk voor aangesloten leden.

Mountainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Door de het ruige en geaccidenteerde landschap is Gran Canaria een uitstekende locatie voor mountainbikers. Naast de geasfalteerde hoofdwegen en bergweggetjes zijn voor de geoefende mountainbiker ook onverharde en moeilijk begaanbare paden ruim aanwezig. Verspreid over het eiland vindt men diverse fietsverhuurbedrijven. Ook bestaat de mogelijkheid om in groepsverband en onder begeleiding van een gids, een fietsroute te volgen, zoals bij Happy Biking.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit maneges in de buurt van Playa del Inglés en Maspalomas worden diverse paardrijdtochten georganiseerd. De verschillende tochten voeren door berggebieden, cactusvelden en vulkanische landschappen. Enige paardrij-ervaring is wel gewenst.

Tennis

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De meeste grote hotels en appartementencomplexen op Gran Canaria beschikken over één of meerdere tennisbanen. Daarnaast kunnen balletjes geslagen worden op tennisclubs zoals Tennis Holycan in Playa del Inglés en Tennis Maspalomas in de badplaats Maspalomas.

Skydiving

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op tien autominuten ten noorden van Playa del Inglés ligt de Aeroclub Las Palmas. Na een kwartier vliegen is voldoende hoogte bereikt om een (tandem) parachutesprong te maken, die in de duinen van Play del Inglés eindigt.