Vervoer op Gran Canaria

Gran Canaria heeft een prima wegennet en vele autoverhuurbedrijven. Ook het openbaar vervoer per (luxe) bus en taxi is uitstekend geregeld.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Autoverhuurbedrijven vindt u op luchthaven Gran Canaria Airport en in alle grote zuidelijke badplaatsen. De kleine autoverhuurders zijn lokaal te vinden in winkelcentra en de grotere hotels. In de hotels liggen de prijzen vaak wat hoger. Wilt u direct bij aankomst over een huurauto beschikken, dan is het (zeker gedurende het hoogseizoen) aan te raden dit voorafgaand aan uw reis te regelen. De meeste bedrijven hanteren voor de bestuurder een minimumleeftijd van 21 jaar. Vaak wordt een borgstelling gevraagd in de vorm van een getekende creditcard voucher. Bij inlevering van de (onbeschadigde) auto krijgt u deze voucher retour.

Controleer samen met de verhuurder de auto op eventuele beschadigingen vóór u hem in ontvangst neemt en doe dit ook als u hem inlevert. Het is raadzaam niet alleen de prijzen van meerdere verhuurbedrijven te vergelijken, maar vooral wat er voor de genoemde prijs wordt geleverd: verzekering(en), eigen risico, afkoop bij diefstal of schade, enz. Het wegennet van Gran Canaria is goed onderhouden, uitgebreid en verbindt de grote steden met elkaar. Het verkeer in de grote steden is meestal erg druk, bovendien zijn daar maar weinig vrije parkeerplaatsen te vinden. In de bergen zijn de wegen smaller.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met een geldig motorrijbewijs kunt u op Gran Canaria een motor huren. Het dragen van een helm is verplicht. Het huren van een scooter is ook mogelijk. Ook overdag dient u met licht aan te rijden. Doordat de rijwind de zonnewarmte afkoelt, kan een onbeschermde huid ongemerkt snel verbranden, vergeet de zonnebrandcrème dus niet. Denkt u aan warme kleding bij een tocht door de bergen. Motorverhuurbedrijven op het eiland zijn onder andere Motostivolirent in Playa del Inglés, Moto4Ret in Maspalomas en Moto & Bike Canarias in Playa del Inglés en Puerto Rico.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een taxi is op Gran Canaria redelijk betaalbaar en relatief makkelijk te krijgen. Vooral in de grote badplaatsen zijn veel taxistandplaatsen. Taxi’s moeten verplicht een taximeter hebben. Korte ritten worden geregistreerd door de meter. Voor gangbare routes werken taxibedrijven met een vaste prijs, die op de taxistandplaatsen staan aangegeven. Bij langere ritten kunt u beter vooraf een prijsafspraak maken met de taxichauffeur.

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het openbaar vervoer op Gran Canaria is uitstekend geregeld. Treinen zijn er niet, maar moderne airconditioned bussen van Global brengen u tegen een zeer betaalbaar tarief overal heen. Bussen naar kleinere plaatsen rijden minder frequent maar doen wel alle dorpen in de verschillende uithoeken van het eiland aan. Ze vertrekken stipt op tijd van het centrale busstation in Las Palmas. U kunt betalen in de bus of van te voren een buskaart kopen bij een busstation of in een kiosk. Dienstregelingen haalt u gratis af bij de busstations of bij het Global-kantoor in de aankomsthal van het vliegveld.