Valle de Agaete

Ten zuidoosten van, het vissersdorpje Agaete met zijn karakteristieke witte huisjes, ligt Valle de Agaete. Deze vallei staat bekend om zijn bloemenpracht en de indrukwekkende diepe ravijnen (barranco) die de trots zijn van de Canarios (de bewoners van Gran Canaria).

De vruchtbare hellingen van de vallei vormen samen met de diepe, beschutte ligging en vele zonuren, perfecte omstandigheden voor een rijke en gevarieerde vegetatie. Zo vindt u hier naast dennen en palmen ook sinaasappel-, citroen-, mango- en papajabomen. De vallei van de Agaete is zelfs één van de weinige plekken in Europa waar koffie wordt geoogst.

Wandelen

De schoonheid van Valle de Agaete nodigt uit tot wandeltochten. Omringd door de weelderige begroeiing met de bloemenpracht en verschillende tinten groen is de Barranco de Agaete ook de ideale plek voor een lunchpauze.

Kunst in de vallei

De vruchtbare vallei is een geliefde plaats van inspiratie en schoonheid voor zowel de eilandbewoners als toeristen. In de vele kunstgaleries die Valle de Agaete te bieden heeft, kunnen kunstliefhebbers hun hart meer dan ophalen.

Foto’s van Valle de Agaete

Ligging